Verschillende soorten crèmes voor huidverzorging

Crème is een romig vloeibaar product dat gewoonlijk wordt gemaakt van melk en wijnsteen (wijnsteenzuur) dat in het midden van de crème wordt afgezet. Wijnsteen bevat veel tannines, die verantwoordelijk zijn voor de karakteristieke geur en smaak. Het wordt vaak toegevoegd aan andere ingrediënten zoals parfum en andere voedingsmiddelen om ze een aroma en smaak te geven. De term "room van wijnsteen" verwijst naar het uitgedroogde centrum van de wijnsteen of de witachtige neerslag die soms als een film op voedingsproducten verschijnt. Er zijn verschillende producten op basis van melk, maar het gebruik ervan is beperkt tot de vervaardiging van dit product.

"Crème de France" is een voorbeeld van een gespecialiseerde crème in de cosmetische industrie. "Franse room" is eigenlijk een homogene emulsie van vaseline, boter, room van wijnsteen en mayonaise, die wordt geproduceerd in het centrale deel van Frankrijk. Hoewel de crème van Frankrijk in het land zelf is ontstaan, is zij over de hele wereld populair vanwege haar kenmerkende stijl en smaak. Dit soort crème is zeer glad en romig, lijkt op een dikke vloeibare mousse wanneer hij dik wordt aangebracht en wordt beschouwd als ideaal voor nachtelijke vochtinbrengers en huidverzorging. Bovendien wordt het ook gebruikt bij de vervaardiging van gezichtscrèmes en babycrèmes vanwege zijn luxueuze en natuurlijke gevoel.

"Crème van Peru" is een ander voorbeeld van een crème met een kenmerkende geelwitte kleur. Hij wordt gemaakt van maïszetmeel, water, suiker en natuurlijke yoghurt. Het belangrijkste ingrediënt is een proteïnefractie, die deze crème een romige consistentie geeft. Het wordt gebruikt om de huidskleur te verdikken en te verhelderen en heeft een frisse en licht geelwitte kleur die na enkele uren vervaagt.