Een bespreking van een populair vetvrij toetje

creme

Crème is een licht, wit, dik en vaak romig voedingsproduct op basis van melk dat meestal op het huidoppervlak wordt aangebracht om te hydrateren, of wordt gebruikt als smeermiddel, voor doeleinden als het verwijderen van make-up of het ontsmetten van de handen. Room wordt meestal bereid uit koemelk, hoewel geitenmelk ook populair is voor dit doel. Cottage cheese is een ander alternatief, maar minder bekend. De ingrediënten kunnen uit verschillende bronnen afkomstig zijn, zoals dierlijk of plantaardig vet, geraffineerde of natuurlijke suiker, of planten- of kruidenpoeder.

Creme fraiche is een wit, dik, kantig dessert bereid met room of melk en een verscheidenheid aan andere ingrediënten. Creme fraiche wordt gemaakt door room van verschillende samenstellingen te mengen en er vervolgens verschillende vruchten, noten en andere ingrediënten aan toe te voegen. Het is een vlaachtig levensmiddel waaraan vele ingrediënten kunnen worden toegevoegd om de smaak en de textuur te personaliseren. Veel voorkomende ingrediënten zijn noten, fruitextracten (zoals amandelen en andere noten), fruitextracten (asperges, druiven en andere druiven), room naar keuze, en soms zure room.

Het woord creme is Frans, en cremes worden in vele maten en vormen gemaakt, zoals een slinger van kleine puntjes die aan elkaar geregen zijn om een slinger te vormen. Deze traditie gaat terug tot de middeleeuwen, toen men geloofde dat de duivel de verloren zielen van Parijs zou verleiden door kleine witte, pluizige crèmes van het dak van de stad naar beneden te laten vallen. Vandaag de dag zijn er in Parijs veel cafés en restaurants die gespecialiseerd zijn in het serveren van crême de la crême. Het wordt geserveerd op dergelijke plaatsen als een soort verfrissing na het diner of als dessert tijdens speciale gelegenheden of feestdagen.